- Meer Nieuws -foto's Tamara Breton

Het zal mij een zorg zijn!

Maandag 7 maart werd de zogenaamde Zorgstage op het Kalsbeek College uit Woerden traditiegetrouw afgetrapt met workshops op school.

Een "echte Syrische vluchteling"

M25 Leiden zette met toneelvoorstelling Vlucht letterlijk de zorg voor de vluchteling in de spotlights. Ruim honderd 4e klassers zaten muisstil te kijken naar de ontmoeting tussen “de Nederlander” en “de vluchteling” in de wachtruimte van een woningcorporatie. De aanwezigheid van een “echte Syrische vluchteling” bracht de dialoog na afloop snel op gang.

Zorg in soorten en maten

Zestien leerlingen zetten zich de rest van de week in voor de Werken van Barmhartigheid waaraan M25 al haar activiteiten ontleent.
Op dinsdag werd met groot plezier speelgoed gecontroleerd, technisch Lego in elkaar gezet, puzzelstukjes geteld en barbies aangekleed bij de Speelgoedbank. Woensdag konden de kinderen van het AZC Katwijk met de hulp van de jongeren een mooie outfit in elkaar knutselen voor een modeshow. Op donderdag werden de eerste beginselen van gezond en goedkoop koken bijgebracht met recepten van het project Op de Kook toe en die de aanwezigen van de iDoe Netwerkbijeenkomst konden proeven terwijl ze al rappend geïnformeerd werden over ons project.

Heel Woerden bakt

De week werd vrolijk afgesloten met de bewoners van de Lorentzhof. De jongeren brachten zelfgemaakte cake, koek, brownies, wraps en toastjes mee, en onder het genot van vele kopjes koffie en thee werd druk verteld en gepraat over vroegâh en nu.

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers