- Meer Nieuws -


foto's Ton Snepvangers

Varen door het Groene Hart

Op de zonovergoten middag van 19 april stapten 40 vluchtelingen uit de Noodopvang Leiden, zeven M25-ers (van het Visser 't Hooft en Stedelijk Gymnasium) en 20 vrijwilligers aan boord van een rondvaartboot voor een tocht over het water van het Groene Hart. De vaartocht was niet alleen een uitje voor de vluchtelingen, maar ook een bedankje voor de vrijwilligers die hen de afgelopen maanden Nederlands leerden of op een andere manier lieten kennismaken met de Nederlandse samenleving.

De M25-ers brachten iets te drinken rond en deelden kipsaté, broodjes en krentenbollen uit. Raphaël, de accordeonist speelde Hollandse deuntjes die aanstekelijk werkten, zodat de Syriërs luid gingen zingen, begeleid met ritmisch handgeklap!Het was genieten in de zon! Toen de wind wat straffer werd zocht iedereen beschutting benedendeks. De kleintjes renden lekker rond, de groteren deden een spelletje met de meisjes van M25 en hier en daar werd voorzichtig Nederlands geoefend. Er werden heel wat foto's gemaakt, waarvan hier een paar mooie plaatjes.

Voldaan stapte iedereen om vijf uur weer aan wal. Voor de bewoners van de Noodopvang was het een zonnige kennismaking met het achterland van Leiden; voor alle vrijwilligers, De Bakkerij en M25 een stimulans om door te gaan met hun werk!

_________________________Webdesign: Ton Snepvangers