- Meer Nieuws -


M25 ontmoetingsmaaltijd:
SAMEN LEVEN, SAMEN ETEN

Op dinsdag 13 maart 2018 gaf Yiri Bloemkolk, medewerker van M25 Leiden, in de Marekerk het startsein voor een ontmoetingsmaaltijd voor oud- en nieuwkomers in onze regio onder het motto ‘Samen Leven, Samen Eten’. Nieuwkomers en jongeren van M25 Leiden maakten eten klaar uit diverse culturen voor een uitgebreid en kleurrijk buffet met gerechten uit Syrië, Libanon, Mexico en de Verenigde Staten. Tijdens de maaltijd werd er doorlopend muziek gespeeld en er was ook een gezellige kinderhoek.


Edith
Fransje Barnard van Libertas Leiden maakte tijdens de maaltijd kennis met Edith uit Hongarije, die tegenover haar aanschoof. Ze keek wat verbaasd, dus Fransje knoopte een praatje met haar aan. Het bleek dat ze voor één dag in Leiden was voor haar werk. Ze was na de vergadering naar de Pieterskerk gelopen, maar die sloot zijn deuren net voor haar neus. Al wandelend door de stad kwam ze bij de Marekerk en hoorde muziek. Ze ging naar binnen en kreeg een bord eten aangereikt.
Ze was zo verbaasd. De muziek van Maarten in een kerk, al die culturen samen... en ook moslims in een kerk. Haar eigen land, Hongarije, heeft de vluchtelingen juist op alle mogelijke manieren geweerd. En dan zo'n ruimhartige maaltijd in de Vastenperiode in een kerk... ze was echt overdonderd, maar ook heel dankbaar dat ze dit mocht meemaken.
"God works in mysterious ways."


Er waren zo’n honderd mensen bij deze ontmoeting aanwezig, die mede mogelijk werd gemaakt door vrijwilligers van de Marekerk, Diaconaal Centrum De Bakkerij, Libertas Leiden en de Leidse Studenten Ekklesia.

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers