- Meer Nieuws -


foto's Han de Bruin, Tamara Breton en Gerda Pieters

Week vol ontdekkingen

Voor het derde opeenvolgende jaar kwamen leerlingen van het Teylingen College uit Noordwijkerhout van 23 t/m 27 mei een weekje stage lopen bij M25 Leiden aan de hand van de 7 Werken van Barmhartigheid.

Dag 1: de zieken bezoeken

De acht jongeren verzamelden bij de nieuwe Lorentzhof, Woon- en Zorgcentrum van Libertas in Leiden Zuid voor de schoonmaakwerk van dit geheel gerenoveerde pand, maar kwamen terecht in … een bouwput. Het werk had vertraging, waardoor het soms letterlijk dweilen met de kraan open was.

Dag 2: de gevangenen bezoeken

Voortdurend geldgebrek houd je gevangen. Gezinnen die onder de armoedegrens leven, kennen dat gevoel maar al te goed. De jongeren gingen een dag aan de slag bij de Speelgoedbank. Bij de volgende uitgifte hebben ouders, die het financieel niet zo breed hebben, weer ruime keus bij het uitzoeken van speelgoed voor hun kind.

Dag 3: de dorstigen te drinken geven

Naar Avifauna met tien bewoners van Woon- en Zorgcentrum De Parelvissers. Speeltuin, aapjes, tropische vogelshow, picknick bij het water, roofvogelshow en groepsfoto. Het verlangen naar contact en ontmoeting van de ouderen werd door de jongeren - soms op vertederende wijze- gestild en andersom.Dag 4: de vreemdeling welkom heten

Na de voorlichting van Vluchtelingenwerk en het adembenemende vluchtverhaal van een Eritrese man, was er voor de jongeren een rondleiding bij STUV met informatie over het Leidse bed-bad-brood beleid. Terug in De Bakkerij Toekomstkoffertjes in elkaar vouwen en vullen. Wat zou jij in je toekomstkoffer meenemen als overgeplaatste / uitgeprocedeerde vluchteling? Het werden fraaie kunstwerken.


Dag 5: de naakten kleden

Ingezamelde zomerkleding, schoenen, schriften en speelgoed voor vluchtelingen uitzoeken en sorteren! De jongeren werkten bikkelhard, sleepten met zakken en dozen, alles gecontroleerd, uitgezocht en gesorteerd. Vulden vijftig dozen in totaal, voor de vluchtelingen in ons land.

_________________________


Webdesign: Ton Snepvangers