- Meer Nieuws -


M25 Masters van Barmhartigheid

Van 10 tot en met 13 oktober zetten twaalf 3e klassers van het Da Vinci College Kagerstraat zich belangeloos in voor ouderen, jong dementerenden, dak- en thuislozen en vreemdelingen.

Quizmasters
Op maandagochtend schuifelden zij onwennig Diaconaal Centrum De Bakkerij binnen. Na een algemeen praatje over het werk van De Bakkerij, M25 Leiden en het weekprogramma, gingen zij aan de slag met de Werken van Barmhartigheid.
’s Middags verzamelden we bij de Libertas-vestiging De Parelvissers, waar drie van de jongeren zich ontpopten als ware quizmasters en oud en jong door 25 geschiedenisvragen meevoerden van de Pelgrim Fathers tot Rubberen Robbie en Vlogger Enzo Knol.

Masters of empathy
Op dinsdag ontmoetten de jongeren tien bewoners van de afdeling “Jong Dementerenden” van Mariënhaven in Warmond. Afwisselend werd er gesjoeld, voorgelezen en korfbal gespeeld.
Het was prachtig om de jongeren zo bezig te zien, zeer geconcentreerd op hun taak, belangstellend en aandachtig voor de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. ’s Middags met de bewoners een heerlijke herfstwandeling langs ’t Joppe.


Masterchefs
Woensdagmiddag leren over calorieën en de Schijf van Vijf, daarna vijf maaltijden bereiden volgens de principes van Op De Kook toe: gezond, goedkoop én lekker! Een masterchef onder de jongeren gaf het goede voorbeeld, en samen werd boerenkool met worst werd klaargemaakt, lasagne, chili con carne, pasta witte saus en groentesoep.
Bij het Stadsbouwhuis stonden 25 dak- en thuislozen hongerig te wachten. Ze vonden het prachtig dat deze jonge mensen voor hen hadden gekookt en bedankten hen uitvoerig. Vers fruit en hete koffie toe deden de ijzige wind een klein beetje vergeten.

Masters of fashion
Donderdag stond in het teken van de naakten kleden. Kleding sorteren voor Stichting Goed voor Nood. Voorzitter Fred Veldman, zelf net terug uit Roemenië, vertelde enthousiast over de werkzaamheden van de stichting. Daarna ging de muziek aan en werden de mouwen opgestroopt.
En na een spoedcursus truienvouwen werd er keihard gewerkt! In ruim vier uur tijd werd zo’n 500 kilo aan kleding verwerkt en ingeladen.
Ik was onder de indruk van jullie inzet en talenten deze week dames en heren. Ik heb van jullie genoten!

Tamara Breton, Projectmedewerker M25 Leiden Regio

_________________________


Webdesign: Ton Snepvangers