- Meer Nieuws -


Het M25 najaar van 2018

Op 15 september organiseerde M25 een actieve terugkomdag voor de deelnemers aan de zeilweken van de Wijde Aa. Survivallen in Wateringen samen met enkele leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum. Een uitdagend uitje om elkaar weer eens te zien en bij te praten.Op donderdag 18 oktober 2018 organiseerde M25 Leiden voor 130 leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum de “Leidse 7”: een tocht langs zeven historische locaties in onze stad waar de leerlingen in groepen via allerlei opdrachten kennis maakten met de Zeven Werken van Barmhartigheid. De tocht werd voorafgegaan door een korte introductie op school waarin de leerlingen kennismaakten met het recept van M25 Leiden en meteen in het diepe gegooid werden met enkele stellingen rond het programma "Rot op naar je eigen land".

De "Leidse 7" voerde de leerlingen bijvoorbeeld langs plekken als de Joodse Synagoge (vreemdelingen opnemen), de Waalse Kerk (zieken bezoeken), de Begraafplaats Zijlpoort (doden begraven) en het Gravensteen (gevangenen bezoeken). Op elke plaats werd de relatie uitgelegd met het betreffende werk van barmhartigheid en was er een opdracht te vervullen. De Bakkerij was natuurlijk de plek om "de hongerigen te voeden" en de leerlingen was dan ook gevraagd een artikel voor de Voedselbank mee te nemen.


Op 9 november namen 60 brugklassers van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest deel aan de M25 Projectdag "Maartens Mantel". Een dag die in het teken stond van Sint Maarten.

Alle jongeren hebben zich op deze dag op de een of andere manier ingezet voor de ander. Zo is er een groepje langs geweest bij het zelfregiecentrum waar ze uitgebreid hebben gepraat met de mensen die daar regelmatig komen, hebben een aantal speelgoed schoongemaakt bij de Speelgoedbank, zijn er Sint Maarten-lampionnen gemaakt voor de kinderen van het Ronald Macdonaldhuis en is er koffie geschonken en zijn er spelletjes gedaan bij verschillende verzorgingstehuizen.

Een topdag met een heel leuke afsluiting in het Ronald McDonaldhuis waar de met snoep gevulde lampionnen werden overhandigd .

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers