- Meer Nieuws -


Kerstdiner Marekerk 2016

Na een hoop voorbereidingen was de dag eindelijk daar: 7 december 2016. De dag waarop voor de tweede keer in de Marekerk een kerstdiner zou worden georganiseerd voor dak- en thuislozen uit Leiden. Met als doel mensen, die het niet altijd even makkelijk, hebben in het zonnetje te zetten en een hartverwarmend kerstgevoel te bezorgen.

Al vroeg in de middag begonnen we met alles klaar te zetten en het versieren van de kerk. De tafels en stoelen werden neergezet. Op de tafels stonden mooie kerststukjes die de kinderen van de Marekerk hadden gemaakt. De kerk zelf werd verder versierd met slingers en gezellige lichtjes.


Om 17u kwamen de eerste mensen binnendruppelen. Na een hartelijk welkomstwoord van ds. Ton Jacobs en een dienst van straatpastor Folly Hemrica, waarbij ze een aantal mooie verhalen voorlas, en prachtige liedjes klonken van het Amsterdamse daklozenkoor “De Straatklinkers”, konden we beginnen met het opdienen van het eten.
Het eten voor de 175 gasten in de Marekerk werd dit jaar geleverd door Chinees specialiteitenrestaurant Alexander. Gezien de reacties vond iedereen het heerlijk.Er was meer dan genoeg eten, dus tegen het einde van de avond kon iedereen een plastic bakje vullen met eten om dit mee te nemen, hier waren ze allemaal erg blij mee. Ook dit jaar waren er weer kerstpakketten, ook dat liet gezichten oplichten. Bij kerst horen immers ook cadeautjes. Tamara Breton en straatpastor Folly Hemrica namen bij de uitgang van de kerk afscheid van iedereen en deelden de pakketten uit.

Als M25-er kan ik zeggen dat ik het nog bijzonderder en leuker vond dan ik had verwacht. De sfeer was enorm goed, en de dankbaarheid die de gasten na afloop uitspraken was hartverwarmend.
Een prachtige uitdrukking van de kerstgedachte en een geslaagd kerstfeest, vol met geven en liefde voor hen die het misschien wel het meest verdienen.

Luca Achterhof

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers