- Meer Nieuws -


M25 Leiden: 2017 een bruisend jaar!

Begin maart verscheen het Jaarverslag 2017 van M25 Leiden Regio.

Het jongerenproject van Diaconaal Centrum De Bakkerij heeft weer een heel actief en bruisend jaar achter de rug. Afgelopen jaar namen weer 348 jongeren deel aan het activiteitenaanbod van M25 Leiden Regio, variërend van een lintstage tot stageweken en projectdagen.


Honderden jongeren die zich ingezet hebben voor kwetsbare groepen in onze regio. Want M25 verwijst niet voor niets naar Matteüs 25 waarin de Werken van Barmhartigheid genoemd worden, waartoe de projectmedewerkers de jongeren uitdagen om die vandaag de dag in praktijk te brengen.
Werken als: de hongerigen voeden, dorstigen laven, naakten kleden, vreemdelingen opnemen, zorg hebben voor zieken, gevangenen bezoeken en doden begraven.

Er wordt heel wat van je verwacht als M25-er. Wanneer was het de laatste keer dat jij bijvoorbeeld een Kerstdiner organiseerde voor 160 dak- en thuislozen?
Of in gesprek bent geweest met een jong dementerende onder het genot van een gebakje? Een vrijdaggebed hebt bijgewoond in de moskee en gesproken hebt met de imam?
Een Beautydag hebt georganiseerd voor dak- en thuisloze dames of met vluchtelingen gepraat hebt over wat zij als het meest kostbare of aangrijpende ervaren hebben in hun leven?

M25 biedt jongeren spel en theater, onverwachte ontmoetingen en een eindeloze aaneenschakeling van uitdagingen om je in te zetten met en voor mensen die in onze samenleving vaak wat minder in tel zijn, niet mee kunnen komen of domweg uitgesloten worden door vooroordelen of onbegrip.

M25 is aanpakken, uit je comfortzone stappen en in gesprek gaan met mensen die je normaal gesproken misschien niet zo snel op je pad vindt. Het project vraagt veel van jongeren, maar ze krijgen er ook onvergetelijke ervaringen voor terug en doen er naast zichzelf ook heel veel mensen een enorm plezier mee.

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers