- Meer Nieuws -foto's Tamara Breton

Chillen met jongeren uit de Noodopvang

Zaterdag 9 april was het zo ver! Vijftien jongeren van TiC, Teenagers in Christ van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oegstgeest, stonden klaar bij de Noodopvang aan de Wassenaarseweg om een middag wat gezelligs te doen met gevluchte jongeren. Het kostte enige moeite om de groep bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk waren er vijftien jongens die mee wilden. We begonnen met een speurtocht naar het centrum.

Tijdens de speurtocht deden we verschillende spelletjes: ballonnen kapot trappen, woorden domino en selfies met oranje attributen om in de Koningsdag sfeer te komen. De oranje stoet vervolgde de route naar het Kijkhuis in Leiden voor een privé-vertoning van ‘The Perks of being a Wallflower’. Het was leuk om te zien hoe iedereen genoot van de film en allemaal op verschillende momenten in lachen uitbarstten.

Na de film verplaatste de oranje groep naar de zonovergoten Burcht waar we samen telefoontje speelden met Nederlandse en Arabische woorden, en een Syrisch handenklap spelletje. De middag werd afgesloten in De Bakkerij, waar heerlijke pannenkoeken op ons wachtten. Tijdens het eten waren er goede gesprekken, veelal in het Nederlands met hier en daar een woordje Engels, en hebben we met elkaar gebeden.

Deze dag was nooit zo’n succes geworden zonder:

  • Tamara Breton van M25 Leiden
  • Het Kijkhuis
  • De gemeenteleden die pannenkoeken hebben gebakken
  • Albert Heijn Irislaan voor het sponsoren van het drinken en het pannenkoekenbeleg
  • Alle TiC’ers en TiC leiding die mee hebben gedaan aan de organisatie of aan de dag zelf

We mogen God danken voor een mooie en gezegende dag.

Hanne Prins

_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers