- Meer Nieuws -


M25 Leiden gaat het schip in

Dinsdag 5 juli hebben wij - leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden - samen met dak- en thuislozen en gasten van het Inloophuis Psychiatrie een erg gezellige dag gehad. In het kader van onze maatschappelijke stage mochten wij de inmiddels traditionele M25-Boottocht organiseren onder de titel "Pirates"!’s-Ochtends vertrokken we om 11 uur uit de haven van Leiden. Er waren ongeveer 50 gasten aan boord, onder wie ook de straatpastor en vrijwilligers uit de maatschappelijke opvang. De boottocht duurde drie uur en in die tijd hebben we heerlijk gegeten met z’n allen.

Lunch aan boord
Om te beginnen werd er een soep geserveerd die erg in de smaak viel bij de aanwezigen. Vervolgens kon iedereen genieten van een lekkere salade, een broodje kroket en zelf te beleggen bolletjes. Ook was er natuurlijk koffie, thee en frisdrank aanwezig aan boord. We hebben een mooie tocht gemaakt richting Alphen aan den Rijn. Ondanks de grauwe, soms dreigende lucht, genoot iedereen van het uitzicht en de ontspannen sfeer.

Tijdens de gezamenlijke lunch hebben wij ook onwijs gezellige gesprekken gevoerd. Veel mensen hadden leuke verhalen te vertellen over hun leven, maar ook vroegen ze aan ons wat wij deden in ons dagelijks leven.
Heel wat gasten vonden het erg bijzonder dat er zo’n leuke dag voor hen verzorgd wordt. Bij het afscheid riep menigeen enthousiast “tot volgend jaar!”. Al met al een gezellige, geslaagde en ook leerzame dag!

Ilse van der Zwet


_________________________

Webdesign: Ton Snepvangers