M25 Leiden

Achteraf gezien

La dolce vita

Groen, wit en rode vlaggetjes en ballonnen vrolijken op woensdag 7 oktober de aula van het Driestar College in Leiden op. Vandaag staat er een Italiaans diner op het menu. Iets voor vijven druppelen de ouderen van het project Oma gaat op Stap samen met hun vrijwilligers de aula binnen. Vanavond worden zij in de watten gelegd door jongeren van M25 Leiden.

Italiaans etentje voor ouderen in coronatijd 2 2020

De hele middag hebben de jongeren in de keuken gestaan om een heerlijk Italiaans driegangen menu voor te bereiden. Groenten snijden, pasta koken en slagroom kloppen voor de tiramisu, de jongeren hebben het er druk mee. Alle gerechten hebben ze zelf voorbereidt en verdeeld onder elkaar. Zo is elk groepje verantwoordelijk voor een eigen gerecht.
Geheel volgens de coronaregels zitten de gasten samen met jongeren van M25 aan verschillende tafeltjes verdeeld over de aula. Er klinkt een gezellig rumoer vanaf de tafeltjes. Er wordt volop gekletst en genoten van het heerlijke eten.

Italiaans etentje voor ouderen in coronatijd 2020

Na een heerlijke Italiaanse tomatensoep volgt als hoofdgerecht een pasta met gehakt, olijven, tomaat en Parmezaanse kaas. Als afsluiter is er een overheerlijke speculaas tiramisu.

Aan het eind van de avond wordt iedereen uitgenodigd om vooral nog een keer te komen eten. En ja, wie wil dat nou niet?