M25 Leiden

Achteraf gezien

September 2021

Drie uurtjes vakantie

Na twee jaar gingen donderdag 9 september eindelijk de trossen weer los voor de traditionele boottocht voor dak- en thuislozen van Leiden.
Nadat de boot door de jongeren was versierd in het thema
Zon en Zee kwamen de gasten een voor een aan boord.

Boottocht M25 (32)

De sfeer zat er al meteen goed in en toen we Leiden achter ons lieten was er, om te vieren dat we eindelijk weer met elkaar konden varen, koffie met gebak.

Boottocht M25 (14)

Bij het begin van de lunch was er luid applaus toen de soep met gehaktballetjes werd aangekondigd. Mensen konden heerlijk boven op het dek genieten van het prachtige weer en beneden klonk vrolijke muziek.

Boottocht M25 (79)

Een van de gasten vertelde: "We konden dit jaar niet op vakantie, maar deze boottocht voelt als een echte vakantie!"
De M25-ers van het Stedelijk Gymnasium hadden goed hun best gedaan bij het voorbereiden van de boottocht, maar ook tijdens de tocht zelf hebben ze hard gewerkt om er voor de gasten een onvergetelijke dag van te maken.

Boottocht M25 (97)

Milan (M25-er van het Stedelijk Gymnasium):
"Wat voor mij vooral deze dag onvergetelijk maakte, waren de reacties van de daklozen op deze dag, maar vooral de reactie van een man die ik al de hele dag hielp met lopen naar de toilet en op de trap. Nadat ik hem voor het laatst van de boot af hielp lopen, fluisterde hij in mijn oren dat hij deze dag toch "oh zo geweldig" vond. Deze mensen helpen blij maken voor een dag, heeft mij erg geïnspireerd en dit zal ik ook zeker later willen doen."

Boottocht M25 (124)

Michel (M25-er van het Stedelijk Gymnasium):
"Goed eten, mooi weer en geweldig gezelschap maakten vandaag een van de beste uitjes die ik heb gehad in tijden. Het was mij daarom een groot genoegen om deze boottocht voor hen te organiseren. Voor hen hebben we een maaltijd en een boottocht geregeld, mij hebben zij een gezellige dag en meer wijsheid gegeven, waar ik erg dankbaar voor ben."