M25 Leiden

Achteraf gezien

AZC Katwijk kindertjes worden verrast

Maandag 25 april 2022 hebben Rogier, Lev,  Matthijs, Gabriëlle, Tippe en Lucia van de 5e klas van het Stedelijk Gymnasium Leiden een spelletjes dag georganiseerd voor kinderen van het asielzoekerscentrum (AZC)  Katwijk.
Rond 10.00 uur kwamen de kinderen binnenstromen. Met een opkomst van 60 kinderen was deze groter dan verwacht en was het een uitdaging om ieders aandacht te verzamelen.  Maar toen dat eenmaal gelukt was kon de dag van start gaan met een gezamenlijke stoelendans.
azc
Dat vond iedereen erg leuk, maar … het mooie springkussen trok nog meer de aandacht! De kinderen werden in 3 groepen verdeeld. Want naast het springkasteel kon er geschminkt worden en konden cakejes worden versierd. Er waren 2 rondes, een in de ochtend en een in de middag. Sommige kinderen vonden het zo leuk dat ze in de middag nog een keer terugkwamen.  Door de grote opkomst was de schmink en de versiering voor de cakejes na de ochtend op en moest er worden geïmproviseerd. Dit werd opgelost door ‘Tien tellen in de rimboe’ met de kinderen te spelen. Bij het naar huis gaan kregen de kinderen nog bellenblaas mee naar huis.

Gabriëlle: “Het was een bijzondere dag en ik heb ervaren dat je kinderen zo makkelijk een onvergetelijke tijd kunt bezorgen. Het was leuk om te zien hoe lekker de kinderen aan het spelen waren en ik vond het mooi dat wij zo een leuke dag voor hen konden organiseren. Op het einde gaf een van de kinderen ons ook allemaal een knuffel en zei hij: "komen jullie morgen weer?" Dat was zo ontzettend lief en het raakte me ook wel omdat deze kinderen het natuurlijk niet altijd even makkelijk hebben. “