M25 Leiden

Achteraf gezien

Een gek voorjaar

Het was een gek voorjaar voor M25 Leiden. We begonnen 2020 nog normaal met 28 jongeren die in het kader van het project ‘Hoezo Vreemd?’ zes donderdagmiddagen op verschillende manieren bezig waren met dit thema. Denk hierbij aan een voorlichting van Vluchtelingenwerk, in gesprek met de wethouder, naar het Zelfregiecentrum, Exodus en het Inloophuis Psychiatrie.

Een middagje jong en oud
’s Middags zijn de jongeren actief bezig in diverse centra voor ouderen. Eén groepje is met ouderen van het woonzorgcentrum De Parelvissers naar de Intratuin, een ander groepje helpt bij de Bingo in zorgcentrum Roomburgh en weer een ander groepje speelt spelletjes met bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis Lorentzhof.

Leven zonder dak

Op dinsdag 3 maart en op donderdag 5 maart kon je in de aula van het Vlietland College een speld horen vallen. Zo’n 120 jongeren uit MAVO 2 hebben muisstil geluisterd naar de indrukwekkende levensverhalen van twee ex-dakloze mannen. Nadat de mannen hun verhaal verteld hebben is het tijd voor vragen. Want wat doe je dan de hele dag als je op straat leeft? En heb je inmiddels wel weer contact met je familie? Het waren ontmoetingen die de jongeren waarschijnlijk niet snel zullen vergeten.

Zomer in een tasje voor dak- en thuislozen 2020

Zomer 2020 in een tasje

De jaarlijkse boottocht voor dak- en thuislozen kon dit jaar vanwege de corona- maatregelen helaas niet doorgaan. Elk jaar wordt hier enorm naar uitgekeken en elk jaar is het weer een feestje. Het voelde niet goed om deze activiteit zomaar af te blazen, we wilden alle gasten laten weten dat we aan ze denken en dat we ze volgend jaar hopelijk weer mogen verwelkomen op de boot.

Zomer in een tasje voor dak- en thuislozen 2 2020

Enthousiaste reacties
Dus zijn de jongeren van M25 druk bezig geweest met het nadenken over een alternatief. Dat werd een tasje vol zomerspullen. En de reacties zijn enthousiast! Terwijl we nog bezig zijn met uitdelen komt er al een selfie met een tasje binnen bij straatpastor Femke Post. De zonnebrillen uit het tasje gaan meteen op en ook het mondkapje wordt ter plekke in gebruik genomen. Tijdens het uitdelen komt er iemand achter dat er ook een cadeaukaart in zit en dat wordt al snel bij iedereen bekend gemaakt.

Laten we hopen dat we volgend jaar weer een gezellige boottocht kunnen maken met z’n allen!